Sastojci:
Za testo
– 250 g krompira
– 550 g brašna
– 1 pakovanje svežeg kvasca
– 1 dl maslinovog ulja
– 2 dl mleka
– 1 kašičica šećera
– so
Za fil
– 150 g paradajz pirea
– 2 glavice crnog luka
– 3 krompira
– 200 g listova slanine
– origano
Priprema:
Testo:
1. Krompir oljuštiti, obariti u slanoj vodi, a potom ga procediti, ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, 1 kašičicu brašna i svež kvasac. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
3. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati pasiran krompir, nadošao kvasac, 0,5 dl maslinovog ulja i soli po ukusu. Postepeno dodavati ostatak brašna i mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Fil:
1. Paradajz pire sjediniti sa origanom i promešati.
2. Krompir oljuštiti, napola obariti i iseći na tanke kolutove. Crni luk oljuštiti i iseći na rebarca.
Finalni postupak:
1. Od nadošlog testa kidati manje delove, te nauljenim rukama oblikovati pitice prečnika 8 cm.
2. Premazati ih paradajz pireom, zatim naneti kolutove krompira, posuti lukom i prekriti listovima slanine.
3. Tepsiju nauljiti, poslagati u nju pripremljene pitice i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Isprobajte još i…
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net