Sastojci:
1 kg pastrmke (ovaj recept je odličan i ukoliko volite skušu)
100 gr crnih maslina (ili zelenih šta više volite)
50 gr maslaca
2 dcl maslinovog ulja
1 glavica belog luka
2 dcl belog vina
2 komada lumuna
1 vezica peršunovog lista
malo soli, bibera
ISPROBAJTE I…
PASTRMKA SA JANIJOM OD SPANAĆA
Priprema:
1. Pastrmke očistiti, i natopiti limunovim sokokom. Iznutra ih osoliti i ostaviti da malo odstoje.
2. Osušiti ih i uvaljati u brašno, višak otresti.
3. Ispržiti ih u teflonskoj tavi na malo ulja.
4. Ostaviti ih na toplom.
5. U maslinovo ulje otopiti maslac, dodati sitno cekane masline, propržiti na tihoj vatri, dodati peršun, so i belo vino, kuvati na tihoj vatri da malo uvri, na kraju dodati beli luk i biber.
6. Preliti ribu ovim umakom, ukrasiti peršunom i limunom, a možete dodati i povrće.