Start Deserti Puding i sladoled Mus s malinama

Mus s malinama

Pixabay

Sastojci:

– 400 g svežih malina
– 2,5 dl slatke pavlake
– 250 g maskarpone sira
– 6 kašika šećera u prahu
– rendana kora od jednog limuna
– 50 g čokolade
– 8 rolera

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti slatku pavlaku, dve kašike šećera u prahu i mutiti mikserom dok se ne dobije čvrst šlag.
2. Dodati maskarpone sir, rendanu čokoladu i polako promešati varjačom.
3. U manjoj šerpici sjediniti maline, ostatak šećera i rendanu koru limuna, te kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije kompaktna masa.
4. U staklene posude za serviranje sipati malo smese od slatke pavlake, preliti filom od malina, te isti postupak ponoviti još jednom.
5. Pripremljene museve dekorisati rolerima.

 

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net