Lakše je skinuti jogurt s rafa i kupiti u prodavnici, nema se vremena za pripremu…
Jeste, lakše je ali je i jedna vrsta lutrije – nikada sa sigurnošću ne možete da znate šta ste uneli u sebe.
Sastav fabričkih proizvoda jeste napisan na dekleraciji, ipak proizvođači umeju da preskoče po koji “tajni prašak” čije “magično dejstvo”, ukoliko ga konzumirate duži vremenski period i u većim količinama – može biti veoma štetno za organizam.
Pripremanjem svojih obroka znate šta ste pojeli, koje namirnice ste smutili i koliko ste (ne)zdravih sastojaka ubacili.
Voćni jogurti su neodoljivi, odlična užina kao i zdrava i dijetalna poslastica za oporavak posle napornog radnog dana.
Obožavam da ih pijem hladne i kremaste, a pripremaju se lako.
Osnovni sastojci su: nemasni (Ella) sir, voda i sevia.
Voće birajte sami.
Da li će to biti maline, breskve, kivi, banana, mango… to je stvar ukusa, kombinujte voće koje volite!
Saveti:
Stevia je veoma slatka, zato stavljajte malo po malo dok ne dobijete ukus koji želite.
Vodu, takođe, dolivajte polako zbog željene gustine.
Blendajte malo duže da masa bude kremasta. Ako volite da osetite i voće u jogurtu, dodajte sitno seckano nakon mućenja.
Možete ubaciti i malo sitno seckanih badema ili lešnika u kremastu smemu.
Voćne jogurte nemojte piti uveče zbog fruktoze iz voća, idealno je vreme za njih je tokom prepodneva.