Sastojci:
– 700 g karea bez kostiju
– 200 g šampinjona
– 150 g mesnate slanine
– 1 glavica crnog luka
– 2 crvene paprike iz turšije
– 2 kisela krastavca
– 200 g kačkavalja
– 1 kašičica senfa
– 3 kašike brašna
– 1 kašičica šećera
– 7 dl juneće supe iz kocke
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina
– so, biber
Priprema:
1. Slaninu iseći na štapiće, krastavce, luk i papriku na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti slaninu da porumeni, a zatim dodati luk i šampinjone te dinstati dok ne omekšaju.
Skloniti sa ringle, umešati brašno, sipati 5 dl juneće supe te vratiti na ringlu i na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje kuvati dok se masa ne zgusne.
3. U zgusnutu masu dodati senf, krastavce, papriku, šećer i začine po ukusu.
4. Svinjski kare bez kostiju iseći na šnicle, te svaku šniclu zarezati po sredini a potom istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
5. Na polovinu svake šnicle staviti list kačkavalja, preklopiti je i krajeve dobro istanjiti. Pripremljene šnicle pržiti na malo ulja sa obe strane. Potom ih zaliti sa 2 dl supe i dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
6. Na kraju šnicle preliti pripremljenim sosom od povrća i slanine i kratko prodinstati.
SAVET PLUS:
U pripremljen sos možete dodati i malo pavlake po želji.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net