Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 120 g mocarele
– 2 kašike senfa
– 2 dl pavlake
– 1 kašika putera
– 1 kašika gustina
– 2 dl supe od povrća
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle, staviti u najlon kesu i istanjiti tučkom za meso.
2. Šnicle natrljati začinima i premazati senfom.
3. Mocarelu iseći na tanke kolutove, te na svaku šniclu staviti po dva koluta i urolovati. Pripremljene rolnice uvezati kuhinjskim koncem.
4. U teflonskom tiganju otopiti puter i na njemu propržiti rolnice. Kada rolnice porumene, sipati malo supe i dinstati na umerenoj temperaturi.
5. Zatim dodati pavlaku, preostali senf i kratko prokuvati. Pred kraj dodati začine po ukusu, posuti gustinom i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net