Sastojci:
– 800 g fileta pečenih paprika
– 6 tankih kora za pitu
– 3 jajeta
– 250 g švapskog sira
– 100 g kačkavalja
– 2 dl pavlake
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašika brašna
– 150 g praške šunke
– 0,5 dl mleka
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, prašku šunku iseći na kockice. Polovinu tankih kora za pitu ostaviti u komadu, a ostatak iseći na trake.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Dodati prašku šunku, kačkavalj, švapski sir i polako promešati.
3. Posebno umutiti žumanca, pavlaku, mleko, brašno i prašak za pecivo. Dodati začine po ukusu i izmešati.
4. Tanke kore za pitu, koje su ostavljene u komadu, nauljiti i naslagati jednu na drugu. Njima obložiti dno i bočne stranice odgovarajuće tepsije. Prekriti polovinom fileta paprika i premazati filom od belanaca. Naneti preostale filete paprika, premazati filom od žumanaca i posuti isečenim korama za pitu.
5. Gornji sloj kora blagu utisnuti u fil od žumanaca. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net