Sastojci:
– 4 veće crvene paprike
– 2 glavice crnog luka
– 2 krompira srednje veličine
– 50 g kačkavalja
– 50 g feta sira
– 1 jaje
– 50 g suvog vrata
– 100 g šampinjona
– 1 dl neutralne pavlake
– prstohvat belog luka u prahu
– bosiljak
– 4 kašike ulja
– 2 kese za pečenje
– mešavina začina
– biber
Priprema:
1. Paprike očistiti od peteljki i semena. Crni luk i krompir takođe očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Šampinjone i suvi vrat sitno iseckati, kačkavalj i feta sir izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, crni luk, šampinjone, suvi vrat, kačkavalj i feta sir. Dodati neutralnu pavlaku, beli luk u prahu, bosiljak, začine po ukusu i dobro izmešati.
4. Očišćene paprike napuniti pripremljenim filom. Kese za pečenje nauljiti, poslagati u njih punjene paprike, zatvoriti i probušiti iglom.
5. Pripremljene paprike staviti u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net