Start Restoranski vodič Jovan Stefanović: Volim sve specijalitete s mesom

Jovan Stefanović: Volim sve specijalitete s mesom

Nakon učešća u takmičenju “Zvezde Granda”, mladi pevač Jovan Stefanović postao je miljenik publike, a posebno devojčica. Odrastajući u muzičkoj porodici, neminovno je bilo da ova umetnost postane njegova buduća profesija. Osim što se uspešno bavi pevanjem, Jovan radi i u svom studiju, gde pravi aranžmane za mnoge pozante pevače.
Iako na prvi pogled ne odaje utisak vrsnog kuvara, i te kako se dobro snalazi u kuhinji, pogotovo kad sprema ukusne specijalitete svojoj lepšoj polovini.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Da, volim da kuvam i jako se lepo snalazim u kuhinji. Pošto duži vremenski period živim sam, bio sam primoran da naučim da spremam razna jela. Moram priznati da se u početku nisam baš najbolje snalazio,ali sam posle nekoliko neuspelih pokušaja spremanja hrane vremenom naučio dosta stvari. Priznajem da sam baš zavoleo da kuvam, pogotovo volim da kuvam devojci, naravno kad je imam.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mali bio izbirljiv?
Babina sarma me uvek podseti na detinjstvo. Kad god je jedem setim se nekih lepših i bezbrižnijih dana.

Omiljeni restoran, preporuka

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Omiljeni restoran koji često posećujem je “Trpeza”. Pošto sam veliki gurman i mnogo volim sve specijalitete od mesa, ovo je pravo mesto za ljubitelje prave domaće kuhinje. Pored vrhunske usluge i obilnih porcija jako su pristupačni sa cenama.

Kad si u inostranstvu, koje restorane posećuješ i šta jedeš?
Uvek sam raspoložen da probam nešto novo. Uglavnom pitam konobara za preporuku, ili tražim specijalitet kuće.Ne volim preterano azijsku kuhinju

Da li vodiš računa o ishrani?
Jako vodim računa o ishrani i redovno treniram (što se može primetiti na meni), ali volim ponekad sebi da dam malo oduška.

Omiljena kuhinja
Volim sve što uključuje meso. Obožavam jela sa lososom, veliki sam ljubitelj.

Slani ili slatki specijaliteti?
Ne volim preterano slatkiše. Otkako sam počeo da vodim računa o ishrani, nekako mi ne prija kada pojedem nešto previše slatko, tako da sam uvek više za slaniš nego za slatkiš.

Da li postoji nešto što nikada ne bi pojeo?
Nikad se ne bi usudio da probam ono sto je probao Bear Grylls u svojim emisijama, pre bih umro.
Podela sa nama omiljeni recept

Losos u marinadi
Sastojci:
– 500g lososovog fileta se stavi u marinadu koja sadrži sledeće sastojke:
– dva čena iseckanog belog luka
– jedan limun
– tri kašike soja sosa
– so
– biber
– dve supene kasike maslinovog ulja

Priprema
Losos odstoji dva dana u toj marinadi i onda je spreman za pečenje. U tepsiji, u koju smo prethodno stavili pek papir, poređemo filete lososa zajedno sa marinadom i pečemo ga u zagrejanoj rerni oko dvadesetak minuta.