Start Predjela Pite Savijača od kupusa

Savijača od kupusa

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 1 glavica kupusa
– 500 g tankih kora za pitu
– 2 jajeta
– 2 dl pavlake
– 1 dl ulja
– mešavina začina
– biber

ISPROBAJTE I…

Savijača sa sirom

Savijača sa ribom

Priprema
1. Kupus očistiti od spoljašnjih listova i korena pa propržiti na vrelom ulju kako bi omekšao. Dodati začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
2. Dinstani kupus ostaviti da se ohladi, dodati 1 jaje i 1 dl pavlake pa polako promešati.
3. Po 2 kore za pitu poprskati sa malo ulja, naslagati jednu na drugu i premazati sa malo fila. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal.
4. Filovane kore urolovati i premazati mešavinom od 1 jajeta i 1 dl pavlake. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net