Sastojci:
Za kore
– 20 jaja
– 400 g kokosovog brašna
– 400 g suvog grožđa
– 800 g šećera
Za fil
– 200 g šećera
– 5 dl mleka
– 250 g putera
– 4 kašike brašna
– 100 g bele čokolade
– 100 g čokolade za kuvanje
– 1 šlag
– 1 krem šlag od čokolade
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca u čvrst sneg, zatim postepeno dodavati 200 g šećera i mutiti sve vreme.
2. U pripremljen šlag dodati 100 g kokosovog brašna, 100 g suvog grožđa i polako promešati.
3. Pravougaoni kalup obložiti papirom za pečenje. Sipati u njega pripremljenu masu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još tri kore.
Fil:
1. Posebno umutiti žumanca sa 200 g šećera i kuvati na pari dok se šećer ne otopi. Ostaviti da se ohladi, dodati puter i umutiti mikserom.
2. U manjoj šerpi sjediniti mleko i brašno, te kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, sjediniti sa prethodnim filom i podeliti na dva dela.
3. U prvi deo dodati otopljenu belu čokoladu, a u drugi otopljenu crnu čokoladu.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati crnim filom, prekriti drugom korom i naneti beli fil. Isti postupak ponoviti još jednom.
2. Krem šlag od čokolade i običan šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice, te njima premazati tortu i dekorisati po želji.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net