Start Predjela Peciva Fokača sa mladim sirom

Fokača sa mladim sirom

  • Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 500 g mekog brašna
– 2,5 dl vode
– 50 ml maslinovog ulja + ulje za premazivanje
– 5 g svežeg kvasca
– 10 g soli, origano
– 350 g mladog sira

Priprema:

1. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna pa dodati so i promešati.
2. Potom dodati izmrvljeni svež kvasac, mlaku vodu, maslinovo ulje, origano po ukusu i promešati. Nakon toga postepeno dodavati brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo. Umešen testo ostaviti na toplom da nadođe.
3.iMladi sir iseći na tanje listove.
4. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 3 mm, a potom iseći paran broj krugova prečnika 15 cm.
5. Uzeti jedan krug testa pa po njemu rasporediti listove mladog sira tako da krajevi ostanu prazni. Preklopiti drugim krugom od testa te ivice preklopljenog testa pritisnuti rukama da se slepe. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još punjenih fokača.
6. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje pa staviti u njega oblikovane fokače. Premazati ih maslinovim uljem i peći u zagrejanoj rerni na 250ºC dok blago ne porumene.

Isprobajte i:

Punjena fokača sa krompirom

Fokača sa sušenim paradajzom, maslinama i ruzmarinom

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net