Sastojci:
– 300 g junetine od buta
– 1/2 manjeg karfiola
– 1/2 manjeg brokolija
– 1 glavica crnog luka
– 2 šargarepe
– 50 g celera
– 2 dl pavlake
– za kuvanje
– 1 limun, ulje
– 2 kašike brašna
– majčina dušica
– mešavina začina
Priprema:
1. Junetinu od buta iseći na kockice, a crni luk sitno iseckati.
2. Šargarepu i celer oguliti i izrendati na krupno rende.
3. Karfiol i brokoli očistiti od korena i iskidati na cvetove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti. Potom dodati junetinu pa je kratko pržiti dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje manje količine vode dok meso napola ne omekša.
5. Nakon toga sipati 1,8 l vode, dodati pavlaku za kuvanje i zagrevati dok ne proključa. Tada dodati brokoli i karfiol.
6. Kad povrće omekša, dodati hladnu zapršku (mešavinu brašna sa malo vode), majčinu dušicu i začine po ukusu te kuvati dok se čorba blago ne zgusne.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net