Start Deserti Slatka testa Spirale sa sirom

Spirale sa sirom

  • Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 500 g brašna
– 25 g svežeg kvasca
– 120 g švapskog sira
– 25 g putera, ulje
– 3 žumanceta
– 1,5 dl mleka
– 70 g šećera u prahu
– prstohvat soli

Priprema:

1. U vanglici za mešenje sjediniti polovinu brašna, švapski sir, otopljeni puter, žumanca, izmrvljeni svež kvasac, kašiku šećera u prahu, prstohvat soli i mlako mleko. Ručno izmešati,
a zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekriti suvom krpom i ostaviti da nadođe.
2. Nadošlo testo istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 7 mm, a zatim okruglim zupčastim nožem iseći trake dužine 12 a širine 1 cm.
3. Uzimati po dve trake testa, spojiti ih na vrhu i ispreplitati, a potom na kraju slepiti.
4. U dubljem tiganju zagrejati dosta ulja pa u njega spuštati po dve spirale i pržiti ih kratko sa obe strane dok ne porumene. Pržene spirale posuti preostalim šećerom u prahu.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net