Start Predjela Peciva Meksičke lepinjice

Meksičke lepinjice

  • Guliver/Thinkstock

Sastojci:

Za testo
– 400 g mekog brašna
– 1 jaje
– susam
– 2 dl mlakog mleka
– 1 suvi kvasac
– 1 kašičica šećera
– prstohvat soli
– 70 g putera
Za fil
– 1 glavica crnog luka
– 350 g mlevenog junećeg mesa
– 50 g kukuruza
– 2,5 dl soka od paradajza
– 1 kašičica mlevene paprike
– 4 kašike ulja
– origano
– so, biber

Priprema:

Testo:
1. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, šećer, so i suvi kvasac.
2. Zatim dodati mlako mleko i otopljeni puter te ručno izmešati. Postepeno dodavati brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
Fil:
1. Crni luk iseći na kockice i propržiti na vrelom ulju. Potom dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi.
2. Kada je meso napola dinstano, dodati sok od paradajza, mlevenu papriku, origano i začine po ukusu pa dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Na kraju dodati kukuruz šećerac i promešati.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. Zatim okruglom modlom prečnika 8 cm izvaditi krugove.
2. Na svaki krug testa staviti kašičicu smese od mesa a potom krajeve slepiti. Punjene pogačice izvrnuti tako da krajevi testa budu okrenuti nadole.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje a potom u njega poslagati pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 *C dok ne porumene.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net