Start Restoranski vodič Milica Mima Todorović: Gurman sam, volim jaku i začinjenu hranu

Milica Mima Todorović: Gurman sam, volim jaku i začinjenu hranu

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zahvaljujući takmičenju “Pikove zvezde”, mlada pevačica Milica Mima Todorović postala je miljenica publike. Plavokosa lepotica takođe je i zapažena učesnica u rijalitiju “Hotel Maldivi”.
Mima kaže da voli da kuva i da je veliki gurman, a u kojim prestoničkim restoranima je možete sresti, otkrila je čitaocima portala “Pošalji recept”.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Volim da kuvam, uživam da se motam po kuhinju, ali nemam vremena da to često radim. Još uvek učim da kuvam i polako napredujem.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
Hrana koja me podseća na detinjstvo je jedna salata, koju je moja mama izvrsno spremala, a to su paprike u pavlaci, često se setim toga. Kao dete bila sam strašno izbirljiva po pitanju hrane, ali ni danas ništa nije bolje.

Omiljeni restoran, preporuka…
Pošto mi je uz obrok izuzetno važna i sama atmosfera restorana, moji omiljeni restorani u Beogradu su “Toro Latin Gastrobar” i “Cantina de Frida”.
frida-1 toro_enterijer_003U “Toro baru” moj izbor najčešće pada na meksičke ćufte, dok u “Fridi” često jedem morske plodove. Pored izvrsne hrane, pogled
iz ovih restorana na reku i Beograd vas neće ostaviti ravnodušnim.

Šta jedeš kad si u inostranstvu?
Neretko nastupam po Evropi gde god ima naših ljudi, i baš zbog gomile obaveza ne stižem da idem u restorane. Uglavnom se snađem sa fastfood-om.

Da li vodiš računa o ishrani?
Posao kojim se bavim je jako nezahvalan za brigu o ishrani. Mnogo puta se dešava da jedem jako kasno i to jako nezdravu hranu. Brinem o ishrani koliko uspevam, trudim se da svakodnevno jedem što više voća i povrća.

Omiljena kuhinja
Kineska kuhinja me očarava. I dalje se upoznajem sa specijalitetima iste, ali pileća prsa u prezli sa susamom
i sosom od škampa su moj trenutni favorit.

Slani ili slatki specijaliteti?
Iako kažu da je ženski pol slab na slatkiše, ja uživam u slanim specijalitetima. Gurman sam, volim jaku, začinjenu hranu.

Da li postoji nešto što ne jedeš?
Definitivno, to je spanać. Iako ga je moja mama izvrsno pripremala, to je jedina stvar koju nisam poželela da probam dvaput.

Podeli sa nama omilejni recept
Poslastica koju spremam, a kojoj se moji prijatelji najviše raduju je tiramisu.
Sastojci:
– 400 g piškota
– 7 jaja
– 150 g šećera
– 650 g mascarpone sira
– 500 ml jake espresso ili nes kafe
– kakao za posipanje.

Priprema
Žumanca odvojiti od belanaca I mutiti ih do god ne dobijemo penastu masu. Belanaca takođe dobro umutiti i dodati ih polako u žumnaca, pa dodati sir i šećer. Piškote umakati u zaslađenu kafu ( možete dodati i rum, ili neki liker) i poređajte ih u tepsiju. Preko piškota rasporediti deo fila, pa opet piškote, do god se ne potoše sastojci. Gotov kolač pospite kakom i ostavite ga nekoliko sati u frižideru da se ohladi.

Autor: Jasmina Jovičić