Sastojci:
1 kg pilećeg mesa
150 g oštrog brašna tipa 400
6 jaja
7 kašika ulja
1 kašika mešavine začina
½ kašičice soli
500-600 ml mleka
začini po želji
ISPROBAJTE I… Batake u lisnatom testu
Priprema:
1. Pileće meso odvojiti od kostiju, iseći ga na manje komade i začiniti. Meso pržiti na 3 kašike ulja oko 10 minuta.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti brašno, jaja, mleko i so, tako da se dobije testo kao za palačinke. U testo mogu da se ubace začini po želji – origano, majcina dušica. Smesu ostaviti da odstoji 15 minuta.
3. U vatrostalnu činiju sipati 4 kašike ulja i zagrejati ga. Na toplo ulje sipati trećinu pripremljene smese od jaja, po testu poređati proprženo meso, pa ga preliti ostatkom smese od jaja.
4. Jelo peći 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 210°C.