Ovaj nepravedno zapostavljen komad mesa može da se priprema na bezbroj načina, a setimo ga se samo u sezoni roštiljanja. Isprobajte naš recept i sigurni smo da će ovo ukusno meso češće biti na vašem jelovniku.
Sastojci:
1,5 kg svinjskih rebara
1 kg krompir
1 kašika so
1 kašika vegeta
4 dl supa
1 dl ulje
Priprema:
Na rebra utrljati suvi začin, staviti u tepsiju, usuti ulje i supu i staviti na 200 stepeni da se peče.
Kad stavite onda očistite krompir pa ga dodajte rebrima al spustite najniže, da se ona prvo malo obare, prodinstaju pa kad budu gotova podignite na sredinu pa zapecite.
U toku pečenja okrenite ih nekoliko puta, kao i krompir al malo pazite da vam se krompir ne raspadne.
Kad sve lepo porumeni gotovo je. E sad, da bi zadrzala toplotu, ostavite ih u rerni, tako mogu da se osuse, da vam se to ne bi desilo uspite 1 dl vode kad sve bude gotovo da bi ta voda isparava i držala meso i krompir sočnim.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net