Sastojci:
Za testo:
300 g brašna
1 ½ dl mlake vode
20 g svežeg kvasca
2 kašičice maslinovog ulja
so
Za nadev:
500 g spanaća
4 jaja
šolja kiselog mleka
ulje
biber
so
muškatni oraščić
30 g parmezana
Priprema:
1. Izmrviti kvasac (umesto svežeg može se upotrebiti i 1 kesica suvog), dodati mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesiti testo. Ako je pregusto, doliti još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i činiju.
2. Na namašćen pleh prebaciti testo i rastanjiti ga. Ivice ostaviti malo deblje. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
3. Za to vreme skuvati spanać u slanoj vodi, ocedti i iseckati ga.
4. Od spanaća, jaja, kiselog mleka i začina napraviti nadev rasporediti po površini testa. Izmrviti parmezan na krupnije komada i staviti odozgo.
5. Pica treba da odstoji oko deset minuta. Za to vreme zagrejati rernu na 200°C. Peći picu 20 minuta.