Sastojci:
za koru
– 6 jaja
– 6 kašika brašna
– 6 kašika šećera
– 2 kašike čokolade u prahu
– 2 kašike kakaoa
za beli fil
– 8 dl mleka
– 120 g gustina
– 100 g bele čokolade
– 150 g putera
– 2 dl slatke pavlake
– 100 g šećera
– 150 g šećera u prahu
za čokoladni fil
– 200 g mlečne čokolade
– 150 g putera
– 5 kašika mleka
– 4 kašike šećera
Priprema
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca, pa sa 2 kašike šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca i promešati. Dodati brašno, kakao i čokoladu u prahu i polako promešati varjačom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, pa razliti u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 12 min.
5. Pečenu koru vertikalno preseći napola.
Beli fil:
1. U šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa gustinom, pa sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
3. Šećer u prahu umutiti sa puterom, dodati u ohlađeni fil i izmiksati. Na kraju dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati.
Čokoladni fil:
Sjediniti izlomljenu čokoladu, mleko, šećer i puter, pa rastopiti na pari.
Finalni postupak:
Koru premazati sa 1/2 belog fila, zatim preko njega preliti 1/2 prohlađenog crnog fila, pa isti postupak filovanja ponoviti još jednom.