Sastojci:
– 4 krmenadle
– 400 g roštilj kobasica
– 2 glavice crnog luka
– 2 šargarepe
– 250 g crvenog pasulja iz konzerve
– 250 g pelata paradajza
– 1 dl belog vina
– 2 kašike mlevene paprike
– 2 lista lovora
– 1 ljuta papričica
– 1 kašika sitno seckanog peršuna
– 2 veća krompira
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice. Šargarepu, krompir i ljutu papričicu iseći na kolutove.
2. Na vrelom ulju propržiti krmenadle i roštilj kobasice sa obe strane da porumene, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, dodati šargarepu, krompir, mlevenu papriku i lovorov list. Sipati malo vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće malo ne omekša.
4. Zatim dodati pelat paradajza, oceđen pasulj iz konzerve, ljutu papričicu i peršun. Sipati belo vino i malo vode, te nastaviti sa dinstanjem dok povrće sasvim ne omekša.
5. Pred kraj dinstanja vratiti pržene krmenadle i kobasice, začiniti po ukusu i još malo kuvati dok se ne dobije željena gustina.