Sastojci:
za kore
– 15 belanaca
– 15 kašika šećera
– 15 kašika mlevenog keksa
za fil I
– 15 žumanaca
– 300 g šećera
– 1 l mleka
– 3 pudinga sa ukusom slatke pavlake
– 375 g margarina
– 200 g mlevenog keksa
– 100 g bele čokolade
za fil II
– 200 g krem šlaga od vanile
– 2 dl mleka
Priprema
Kore:
1. Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera pa dodati 5 kašika mlevenog keksa i polako promešati.
2. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje te u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 15 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati 200 g šećera i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa dodati ostatak mleka i puding sa ukusom slatke pavlake, a zatim dobro izmešati. Dobijenu smesu
sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu masu dodati penasto umućen margarin i izmiksati. Na kraju dodati mleveni keks i rendanu belu čokoladu pa polako promešati.
Finalni postupak:
1. Krem šlag od vanile umutiti sa mlekom.
2. Tortu filovati na sledeći način: kora – 1/3 fila – 1/3 krem šlaga od vanile, te isti postupak ponoviti još dva puta.
n