Sastojci:
za koru
– 5 jaja, 1 dl ulja
– 4 kašike šećera
– 4 kašike brašna
– 2 kašike kakaoa
– 1 prašak za pecivo
za fil od sira
– 500 g krem sira
– 150 g putera
– 200 g šećera u prahu
– 1 vanil-šećer
za fil od pomorandže
– 2 pudinga od vanile
– 4 kašike šećera
– 7 dl soka od pomorandže
za dekoraciju
– 3 dl slatke pavlake
Priprema
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i sa kašikom šećera umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo te dobro izmešati. Na kraju dodati šam od belanaca i polako promešati varjačom.
3. U tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC dok ne porumeni.
Fil od sira:
Umutiti puter sa šećerom u prahu i vanil-šećerom pa dodati krem sir i dobro izmešati.
Fil od pomorandže:
1. U šerpu sipati 6 dl soka od pomorandže, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno razmutiti puding od vanile u preostalom soku pa sipati u ključali sok. Nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi neprestano mešajući dok se ne zgusne.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom od sira, zatim naneti prohlađeni fil od pudinga te poravnati i ostaviti da se ohladi.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko fila. Kada se kolač ohladi, iseći na kocke željene veličine.
n