Sastojci:
– 600 g fileta soma
– 100 g rukole
– 30 g parmezana
– 3 čena belog luka
– 1,5 dl maslinovog ulja
– 800 g krompira
– 1 limun
– biber
– 3 kašike jabukovog sirćeta
– mešavina začina, so
Priprema
1. Filete soma dobro ocediti od tečnosti, a zatim ih iseći na pravougaonike dimenzije 3×2 cm.
2. Posebno sjediniti 30 g rukole, parmezan, beli luk, 1 dl maslinovog ulja i začine po ukusu pa izmiksati u blenderu.
3. Polovinom dobijenog pesta preliti komade soma i promešati. Potom ih nanizati na štapiće za ražnjiće.
4. Ražnjiće od ribe pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene. Ostaviti ih da se prohlade, a zatim preliti sokom od limuna.
5. Posebno pripremiti salatu. Krompir oguliti i obariti u slanoj vodi pa ga procediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi. Sjediniti krompir sa rukolom, preostalim prelivom i maslinovim uljem, jabukovim sirćetom, biberom i začinima po ukusu te polako promešati. Salatu poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.