Sastojci:
– 200 g šampinjona
– 200 g bukovača
– 200 g šitaki pečuraka
– 2 krompira
– 3 glavice crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 veća šargarepa
– 200 g pelata paradajza
– 1 dl belog vina
– 2 lovorova lista
– 2 kašike griza
– 1 kašičica šećera
– 1 veza peršuna
– mešavina začina, ulje
Priprema
1. Šampinjone iseći na četvrtine, a bukovače i šitake na trake.
2. Krompir očistiti i iseckati na krupnije kocke, šargarepu na kolutove, a beli i crni luk što sitnije iseći.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati pečurke i pržiti ih dok ne porumene. Nakon toga dodati mleveni pelat paradajza, belo vino, lovorov list i malo vode da ogrezne. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi 20 min. Zatim dodati krompir, šećer i začine po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem, dolivajući vodu po potrebi, dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dodati griz i peršun, sipati malo vode i kuvati dok se ne zgusne.