Svoju ljubav prema modi i stilu, jedna mlada Beograđanka uspela je da pretoči u modni blog koji je za kratko vreme uspeo da privuče veliku pažnju, ali i da joj obezbedi materijalnu sigurnost. Njeno ime je Zorana Jovanović- Zorannah i vlasnica je naposećenijeg modnog bloga u Srbiji “Zorannah’s Fashion Corner” zahvaljujući kojem je zasijala i pronašla svoje mesto na modnom nebu iznad Srbije, na kojem uvek vlada neopisiva gužva.
Iako mnogi smatraju da izgleda premršavo, ova izazovna plavuša i te kako zna da uživa u slasnom burgeru dva sata posle ponoći, ali je spremna i da “probuši kašiku” kada shvati da je preterala. Saznajte koja hrana Zoranu vraća u detinjstvo i koji recept je ukrala od prijateljice i podelila ga sa vama.
Da li voliš da kuvaš?
Volim da kuvam, mada nemam puno prilike to da radim. S obzirom da živim sama, nemam za koga da kuvam, ali volim da se igram i eksperimentišem. A to kako se snalazim, najbolje svedoči da se ono što skuvam, uvek sve pojede.
Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
U, jako sam bila probirljiva. U našoj kući su se uvek kuvala dva ručka, jedan za ostale ukućane, a drugi za mene jer sve što sam želela da jedem je bio pire krompir sa ćuftama u paradajiz sosu ili sa biftekom. I dan danas mi je pire omiljeno jelo, a u ćuftama mogu da se “davim”.
Omiljeni restoran, preporuka…
U Beogradu najviše volim “Frans”. To je restoran za koji me vežu najlepše uspomene, hrana im je fantastična , a osoblje najljubaznije u Beogradu.
Gde jedeš kad si u inostranstvu?
Zavisi gde odem i šta mi se jede. Ja sam jedna od onih ljudi koji obožavaju fast food pa gde god ima idem u” Subway” i “In and Out”. Što se tiče nklasičnih restorana volim da idem u japanske, i to je u principu jedina hrana za koju mi nije žao da dam veću svotu novca. Takođe, kad god sam negde preko trudim se da jedem stvari kojih nema kod nas – npr. u Americi idem u “Cheese Cake Factory” i uvek jedem drugačiji Cheese Cake.Volim srpsku hranu, volim domaće kuvane stvari pa kada sam duže preko to mi uvek nedostaje.
Da li vodiš računa o ishrani?
I da i ne, važno mi je da imam dobru liniju jer da se ne lažemo kome nije, ali kada mi se jede nesto jedem. Znam svoju meru i granicu, imam jak karaker tako da ako vidim da postajem veća nego sto bi trebalo, momentalno “bušim kašiku”. Ali kada mi se jede čizburger u 2 ujutru budite sigurni da ću ga pojesti sa uživanjem.
Omiljena kuhinja
To je definitivno japanska. Mislim da se sushi ne zavoli momentalno kada se proba, treba se navići na sirovu ribu i mislim da treba biti malo stariji za to. Ja sam prvi put skupila hrabrosti da probam sa 16 i bila mi je užasna. Onda mi je trebalo još jedno 3,4 godine da skupim hrbrost da probam opet, postepeno sam se navikavala naručujući basic jela i evo sada nekoliko godina kasnije mogla bih da jedem sushi svaki dan.
Slani ili slatki specijaliteti?
Slani, bez trunke razmišljanja. Ako treba da biram između sendviča i torte, čipsa i čokolade uvek ću izabrati ovo prvo. Nisam ljubitelj crne čokolade, vise volim belu, ali postoji slatkiš kome ne mogu da odolim i nemam meru u njemu, a to je Reeses Cupcakes koji nažalost ne postoji u Srbiji tako da kad god odem negde dovučem pune kese svog omiljenog slatkiša.
Da li postoji nešto što nikada ne bi pojela?
Hobotnica nije nešto što me čini uzbuđenom kada vidim, takođe nikada ne bih probala žabe, zmije, pse. Jednostavno ne privlači me takva vrsta hrane. Volim normlanu hranu, ali volim i da mešam ukuse. Npr. jedna od omiljenih kombinacija mi je da pomešam u činijici nutelu i džem od maline, ili jagode i umaćem cips u to, još ako mi je pri ruci Salt and Vinegar čips, to je još bolje.
Omiljeni recept
Ovaj recept sam ukrala od drugarice, jako je jednostavan i jedno od meni omiljenih jela – Musaka sa pire krompirom.
Sastojci: 500gr krompira ( belog), krem sir, 500 gr mlevenog mesa, crni luk, 100 gr gaude.
Priprema:
Skuvate krompir za pire, ja ga obično pravim sa krem sirom umesto puterom i mutim ga mikserom da dobije penastu teksturu. U tiganju izdinstati luk , a zatim dodati mleveno meso.
U veliku činiju koja moze stati u rerun, stavite donji sloj pire krompira, zatim dodati sve mleveno meso koje ste ispekli i ponovo sloj pirea. Pre nego što ubacite u rernu izrendati puno gaude na vrh i sve to stavite u rernu na 10ak minuta samo da se zapeče.