Sastojci:
– 500 g krompira
– 1 glavica crvenog luka
– 1 drška celera
– 1 zelena paprika
– 200 g majoneza
– 2 dl milerama
– 150 g goveđe pečenice
– 3 jajeta
– 2 kašike soka od limuna
– mirođija
– mešavina začina
Priprema:
1. Krompir zajedno sa ljuskom obariti, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi. Oguliti ga i iseći na manje kocke.
2. Crveni luk, dršku celera i zelenu papriku očistiti i iseći na kockice.
3. Jaja obariti pa ih oljuštiti i izrendati na krupno rende.
4. Goveđu pečenicu iseći na štapiće.
5. U većoj posudi sjediniti krompir, jaja, celer, papriku, crveni luk, goveđu pečenicu i mirođiju.
6. Posebno umutiti mileram, majonez, sok od limuna i začine po ukusu. Preliti preko seckanih sastojaka i polako promešati da bi se dobila ujednačena smesa. Ostaviti u frižideru da se rashladi.
Napravite i… Kroketi sa ćuretinom i krompirom