Sastojci:
– 2 kašike putera
– 1 glavica crnog luka
– 1 češanj belog luka
– grančica majčine dušice
– 500 g mešanih pečuraka
– 1 l supe od povrća (može od kocke)
– 250 ml pavlake
Priprema:
1. Iseckajte crni i beli luk. Pečurke iseckajte na jednake delove.
2. Polovinu putera stavite u odgovarajući lonac, zatim blago dinstajte crni i beli luk i majčinu dušicu oko 5 minuta, dok ne omekšaju.
3. Zatim dodajte pečurke i sve zajedno pecite oko 2-3 minuta.
4.> Preko svega prelijte supu i ostavite da se kuva oko 20 minuta povremeno mešajući.
5. Dodajte pavlaku i ostavite da se krčka još 5 minuta, dok se malo ne zgusne.
6. Izmešajte supu i poslužite je sa kockicama prženog tosta na puteru.