Sastojci:
– 500g testenine
– 250 g svežeg ili zamrznutog graška
– 450 g slanine
– 1 manji crni luk
– 2 češnja belog luka
– 1 manja grančica ruzmarina
– 1 ljuta papričica
– 2-3 sveža listića žalfije
– 250 ml gušće pavlake
– maslinovo ulje
– so, sveže samleven biber
– parmezan za posluženje
Priprema:
1. Skuvajte testeninu i grašak prema uputstvu na pakovanju ili dok ne omekšaju, zatim ih iscedite i odložite.
2. U međuvremenu zagrejte 2–3 kašike maslinovog ulja u tiganju.
3. Dodajte sitno iseckan crni luk i listiće slanine, i pecite ih oko 2–3 minuta.
4. Dodajte ruzmarin, iseckane listiće žalfije, ljutu papričicu kojoj bi prethodno trebalo izvaditi semenke i iseckati je na kockice, i sve zajedno dobro izmešajte.
5. Dodajte pavlaku i smanjite temperaturu na 100⁰ C i kuvajte tako još 2–3 minuta.
6. Dodajte testeninu i grašak, i pospite parmezanom.
Napravite i… Punjene rolnice u slanini