Sastojci:
400 g šampinjona
100 g badema
50 g putera
1 mala glavica crnog luka
2 čena belog luka
100 ml belog vina
2 kašike neutralne pavlake
1 kašičica seckanog peršuna
dvopek, so
150 g listova mesnate slanine
Priprema:
1. Pečurke iseći na listove, crni luk na kockice, a beli luk izrendati na sitno rende.
2. Na malo ulja u teflonskom tiganju propržiti crni i beli luk. Potom dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
3. Zatim sipati belo vino, dodati začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Bademe samleti u blenderu i dodati u ohlađenu smesu od pečuraka. Sipati i 2 kašike pavlake te sve zajedno izmiksati da se dobije fina kremasta smesa. Ostaviti u frižideru da se stegne.
5. Pripremljenu paštetu premazati preko dvopeka i dekorisati listovima slanine.