Sastojci:
– 350 g očišćenih račića
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 manji praziluk
– 4 zrela paradajza
– 1 kašika seckanog lista celera
– 1 zelena paprika babura
– 1 crvena paprika babura
– 1 dl soka od paradajza
– 50 g sitne testenine
– mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Crni luk i praziluk iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Zelenu i crvenu papriku očistiti od peteljki i semena pa iseći na štapiće.
3. Paradajz iseckati na krupnije kocke.
4. Na malo ulja propržiti crni luk i praziluk. Potom dodati beli luk, crvenu i zelenu papriku te sve zajedno kratko propržiti da povrće omekša.
5. Zatim dodati paradajz, sok od paradajza, list celera i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi 10 min.
6. Dodati sitnu testeninu i nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok testenina ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj kuvanja dodati račiće te sve zajedno kratko prokuvati.
Pročitajte i… Ako ste ljubitelj morskih plodova, ovo su pravi recepti za vas: Tri “morska” đuveča