Sastojci:
– 1 veći svinjski file
– 2 glavice crnog luka
– 2 čena belog luka
– 250 g pelata paradajza
– 1 veća crvena paprika
– 3 dl piva
– 1 kašika seckanog peršuna
– 4 kašike ulja
– 1 kašika brašna
– 400 g spiralne testenine
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Svinjski file iseći na trake, a crni luk i papriku na kockice. Beli luk ispasirati, a pelat paradajza izmiksati.
2. Na malo ulja propržiti svinjski file da porumeni, a zatim dodati crni i beli luk te još malo propržiti.
3. Potom dodati crvenu papriku. Kada paprika omekša, dodati pelat paradajza i začine po ukusu pa postepeno dolivati pivo i nastaviti sa dinstanjem.
4. Pred kraj dodati peršun, posuti sa malo brašna i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
5. Spirale obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net