Naše najbolje food blogerke otkrile su nam recepte iz svojih kuvara kojima nismo mogli odoleti. Jednostavni su za pripremu, a neće vam biti potrebne posebne kulinarske veštine, već samo malo volje i pažljivo odabrani sastojci
Tabbouleh
Snežana Radovanović, www.magicnaoklagija.blogspot.com
Potrebno je:
2 veze peršuna,
šolja bulgura,
voda,
1 veći paradajz,
glavica crnog luka,
so,
biber,
maslinovo ulje,
sok polovine limuna
Priprema:
Suvi bulgur sipajte u posudu i nalijte ga ključalom vodom tako da njen nivo vode bude 1 cm iznad bulgura. Ostavite da nabubri i da se ohladi. U međuvremenu, iseckajte crni luk, pa paradajz na sitne komade, a zatim dodajte bulgur i sitno iseckan peršun. Posolite, pobiberite i promešajte. Na kraju dodajte ulje i sok polovine limuna. Promešajte i korigujte prema ukusu (ako je potrebno, dodajte soli, limunovog soka ili ulja). Salata bi trebalo da bude kiselkasta, bogata i osvežavajuća.