Start Vaši recepti Domaće pecivo sa sirom – svrljiški kravajčići

    Domaće pecivo sa sirom – svrljiški kravajčići

    Recept Tamare Ognjanović iz Bora

    Svrljiški kravajčići sa sirom

    • 110 min
    • 4-6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Testo
    1 kg mekog brašna T-400
    40 g svežeg kvasca
    1 prašak za pecivo
    300 ml mleka
    200 ml jogurta
    1 kašika soli
    2 jajeta
    200 ml ulja
    Fil
    2 jajeta
    350 g sira u krišci
    masti po potrebi

    Priprema:

    1. U posudi za mešenje sjediniti mlako mleko, ulje i jogurt pa dodati svež kvasac, jaja i dobro izmešati. Zatim postepeno dodavati mešavinu brašna, malo soli i praška za pecivo te ručno mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.
    2. Umešeno testo upakovati u najlon kesu i ostaviti u frižideru da miruje (testo može da stoji u frižideru nedelju dana i povremeno da se koristi).
    3. Odstojalo testo premesiti i od njega oblikovati jufke (broj jufki zavisi od veličine tepsije).
    4. Posebno pripremiti fil: sjediniti umućena jaja sa izmrvljenim sirom.
    5. Svaku jufku ručno istanjiti pa na sredinu staviti po kašičicu masti i fila, te oblikovati kuglicu.
    6. Okruglu tepsiju premazati mašću i u nju poslagati punjene kuglice. Na svaku odozgo staviti kašičicu fila. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C dok ne porumeni.

    Na sledećoj strani možete pogledati izradu recepta u slikama tzv. korak po korak…