Sastojci:
700 g ćurećeg belog mesa
50 g putera
1 glavica crnog luka
prstohvat cimeta
1 čen belog luka
1/2 kašičice đumbira
1/2 kašičice karija
50 g mlevenih badema
250 g pelata paradajza
50 ml jogurta
200 g pirinča
bosiljak, ulje
so, biber
Priprema:
1. Ćureće belo meso iseći na krupnije kocke.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, a beli luk ispasirati.
3. U šerpi otopiti puter pa propržiti ćuretinu da promeni boju. Potom dodati crni i beli luk te i njih propržiti. Nastaviti sa dinstanjem, dolivajući vodu po potrebi, dok meso napola ne omekša.
4. Nakon toga dodati izmiksani pelat paradajza, cimet, kari i đumbir te nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi.
5. Pred kraj kuvanja dodati mlevene bademe, jogurt i začine po ukusu pa kuvati uz povremeno mešanje još 5 min. Gotovo jelo posuti listovima bosiljka i poslužiti uz obareni pirinač.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net