Sastojci:
4 krem šlaga od vanile
300 g mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
200 g ćeten-alve
100 g eurokrema
4,5 dl mineralne vode
300 g piškota
3 dl mleka
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
50 g čokolade
Priprema:
1. Krem šlag od vanile umutiti sa mineralnom vodom i podeliti na tri dela.
2. U prvi deo dodati mleveni keks i lešnike pa polako promešati.
3. U drugi deo dodati sitno seckanu ćeten-alvu i polako promešati.
4. U treći deo dodati eurokrem i promešati varjačom.
5. Piškote natapati mlekom i njima prekriti dno okruglog kalupa za tortu.
6. Preko piškota naneti fil od mlevenog keksa i lešnika, zatim premazati filom od ćeten-alve i na kraju naneti fil od eurokrema.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, premazati tortu i poprskati otopljenom čokoladom.
SAVET PLUS:
Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne do služenja.
ISPROBAJTE JOŠ I:
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net