Sastojci:
– 150 g mariniranih šampinjona
– 200 g tarane
– 250 g pilećeg belog mesa
– 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
– 1 praziluk
– 50 g kikirikija
– 2 dl neutralne pavlake
– 50 g majoneza
– mešavina začina, so, kari, biber
Priprema:
1. Taranu obariti u slanoj vodi, procediti je i ostaviti da se ohladi. Pileće belo meso takođe obariti, a potom ga iseći na kocke i ostaviti da se prohladi.
2. Šampinjone iseći na listove, praziluk na kockice, a kikiriki krupno samleti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti taranu, šampinjone, piletinu, praziluk, kukuruz šećerac i kikiriki. Dodati kari i ostale začine po ukusu, preliti mešavinom neutralne pavlake i majoneza pa dobro izmešati.
4. Pripremljenu salatu ostaviti da se ohladi.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net