Start Deserti Torte Torta Minjonka

Torta Minjonka

Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

Za kore:
12 belanaca
450 g šećera
3 kašike prezli
150 g mlevenih oraha
150 g kokosa
150 g mlevenih lešnika
Za fil:
12 žumanaca
3 jajeta
300 g šećera
150 g čokolade
5 dl mleka
1 puding od čokolade
1 kašika oštrog brašna
250 g putera
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
50 g putera

Priprema:

Kore:
1. Umutiti 4 belanceta u čvrst sneg a zatim uz neprestano
mućenje postepeno dodavati 150 g šećera.
2. Potom dodati jednu kašiku prezli i 150 g mlevenih oraha pa polako promešati varjačom.
3. Odgovarajući pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu  za koru. Zagrejati rerni na 200 ˚C a potom smanjiti temperaturu na 100 ˚C i sušiti koru
90 min.
4. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore, ali u jednu umesto mlevenih oraha staviti mlevene lešnike, a u drugu kokos.
Fil:
1. Umutiti žumanca i jaja sa šećerom pa uz neprestano mešanje kuvati na pari dok se ne zgusne.
2. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i mešajući je otopiti.
3. Posebno skuvati puding od čokolade pomešan sa brašnom u 5 dl mleka i ostaviti da se ohladi.
4. Sjediniti ohlađenu smesu od žumanaca sa pudingom od čokolade pa dodati u omekšao puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Pečene kore premazati pripremljenim filom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Čokoladu otopiti sa puterom i preliti preko torte.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net