Start Glavna jela Meso Ćuftice u umaku od paprika

Ćuftice u umaku od paprika

Pixabay

Sastojci:

Za ćuftice:
– 400 g pilećeg belog mesa
– 1 jaje, so, ulje
– 4 kašike prezli
– 1 manja glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– prstohvat mlevene paprike
Za preliv:
– 400 g fileta pečene paprike
– 2 dl soka od paradajza
– 1 dl belog vina
– 1 glavica crnog luka
– bosiljak, ulje
– mešavina začina
Ostali sastojci:
– 400 g testenine po želji

Priprema:

Ćuftice:
1. Pileće belo meso zajedno sa crnim i belim lukom samleti na mašini za mlevenje.
2. Dodati jaje, prezle, mlevenu papriku i začine po ukusu pa dobro izmešati.
3. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati kuglice. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.

Preliv:
1. Filete pečene paprike i crni luk sitno iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati pečenu papriku, sok od paradajza, belo vino, bosiljak i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi oko 10 min.
3. Potom umak izmiksati pa vratiti na šporet, dodati ćuftice i sve zajedno kratko prokuvati.
4. Testeninu obariti u slanoj vodi i poslužiti je kao prilog uz ćuftice u sosu.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net