Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 1 pakovanje zamrznutog povrća (kineski miks)
– 70 g pirinča, ulje
300 g šampinjona
– 1 glavica crvenog luka
– 4 dl pavlake za kuvanje
– 200 g sira gaude
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije kocke, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Krajeve šnicli podviti i oblikovati medaljone.
2. Pirinač obariti i ocediti od suvišne tečnosti.
3. Šampinjone iseći na listove, a crveni luk na kockice.
4. Na malo ulja propržiti pileće medaljone najpre sa završecima okrenutim nadole a potom i sa druge strane da porumene. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti crveni luk, dodati šampinjone i zamrznuto povrće (kineski miks) pa sve zajedno kratko propržiti da povrće omekša. Pred kraj dinstanja dodati pirinač i začine po ukusu i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i presuti u nju prženo povrće. Preliti ga pavlakom za kuvanje, odgore utisnuti prženu piletinu i posuti rendanim sirom.
7. Kratko peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok sir ne porumeni.
Isprobajte i:
Neke od odlika kineske nacionalne kuhinje + recepti
Kako napraviti – mešavina pet začina, neodvojiv deo kineske kuhinje
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net