Sastojci:
– 3 jajeta
– 100 g belog brašna
– 100 g integralnog brašna
– 100 g crnog brašna
– 250 g kukuruznog griza
– 350 g mladog sira
– 2 dl mleka
– 2 dl kisele vode
– 1 dl ulja
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašika susama
– 1 kašika semena suncokreta
– 1 kašika semena lana
– so
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti kukuruzni griz, belo, crno i integralno brašno. Dodati prašak za pecivo i polako promešati.
3. Posebno sjediniti mleko, ulje i kiselu vodu.
4. U smesu od žumanaca naizmenično dodavati mešavinu brašna i tečnosti, pa neprestano mutiti. Zatim dodati prašak za pecivo, izmrvljen mladi sir, susam, lan, seme suncokreta i začine po ukusu te polako promešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
5. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
6. Odgovarajuće kalupe nauljiti i sipati u njih pripremljenu smesu za proju. Posuti preostalom mešavinom semenki i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net