Sastojci:
– 1 pakovanje tankih kora za pitu
– 3 jajeta
– 1 prašak za pecivo
– 75 g jetrene paštete
– 2 dl pavlake
– 200 g švapskog sira
– susam
– 1 dl ulja
– so
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, pavlaku, švapski sir, jetrenu paštetu i prašak za pecivo. Posoliti po ukusu i dobro izmešati.
2. Tri kore za pitu poprskati uljem i naslagati jednu na drugu. Poslednju koru premazati 1/3 pripremljenog fila i urolovati.
3. Na isti način od preostalog materijala napraviti još dve savijače.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, poslagati u nju pripremljene pite, premazati ih preostalim filom i posuti susamom po želji. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net