Sastojci:
za koru
– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 3 kašike brašna
– 3 kašike gustina
– 2 ravne kašike kakaoa
za fil
– 250 g putera
– 200 g šećera u prahu
– 150 g čokolade
– 3 kašike mlevenih badema
– 2 jajeta
za glazuru
– 150 g čokolade
– 50 g putera
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca pa sa 2 kašike šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca, a potom dodati brašno, kakao i gustin te polako promešati varjačom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu za koru.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 12 min.
Fil:
1. Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu i žumancima. Potom dodati otopljenu čokoladu i promešati.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg pa dodati u smesu od čokolade. Na kraju dodati mlevene bademe i promešati.
Finalni postupak:
Koru premazati pripremljenim filom i umotati u rolat. Čokoladu sa puterom otopiti na pari i preliti preko rolata.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net