Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 250 g gotovih mlinaca
– 4 dl pavlake za kuvanje
– 2 dl kisele pavlake
– 1 pileća kocka za supu
– 200 g šampinjona
– 100 g mesnate slanine
– 100 g buđavog sira
– mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na kockice, mesnatu slaninu na štapiće, a šampinjone na listove.
2. Piletinu začiniti po ukusu i pržiti je na vrelom ulju da porumeni. Potom je izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti slaninu i šampinjone.
4. Posebno umutiti pavlaku za kuvanje sa kiselom pavlakom i dodati začine po ukusu.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, slaninu i šampinjone, dodati krupno izlomljene mlince pa preliti mešavinom od pavlake i polako promešati.
6. Pileću kocku za supu prokuvati u 1 l vode.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti te u nju presuti smesu od piletine. Sipati malo supe da ogrezne, odozgo izmrviti buđavi sir i polako promešati da se dobije ujednačena smesa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net