Sastojci:
Kora
3 jajeta
3 kašike šećera
3 kašike brašna
½ praška za pecivo
Beli fil
500 ml mleka
4 kašike šećera
250 g bele čokolade
200 ml slatke pavlake
20 g želatina
Tamni fil
500 ml mleka
4 kašike šećera
250 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
20 g želatina
Priprema:
Kora
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa snegom od belanaca, dodati mešavinu brašna i praška za pecivo pa polako promešati varjačom.
4. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200˚C dok ne porumeni.
Beli fil
1. U manjoj šerpi sjediniti mleko, šećer i izlomljenu belu čokoladu. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se čokolada i šećer ne rastope. Potom skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađenu smesu dodati šlag od slatke pavlake i nabubreo želatin (želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri) pa polako promešati varjačom.
Tamni fil
Tamni fil pripremiti na isti način kao beli fil, ali umesto bele koristiti tamnu čokoladu za kuvanje.
Finalni postupak
1. Pečenu koru vratiti u kalup za tortu. Preko nje naneti beli fil, a zatim odozgo preliti tamnim filom tako da se jedan uliva u drugi.
2. Tortu ostaviti u frižideru da se stegne.