Sastojci:
Kore
8 belanaca
250 g šećera
200 g krupno seckanih oraha
100 g brašna
Fil
8 žumanaca
250 g šećera u prahu
250 g putera
1 vanil-šećer
250 g urmi
100 g suvog grožđa
100 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Kore
1. U odgovarajućoj posudi od belanaca umutiti čvrst sneg, te postepeno dodavati šećer muteći sve vreme.
2. U pripremljen sneg od belanaca dodati brašno i orahe, pa polako promešati varjačom.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200°C. Pečenu koru izvaditi iz kalupa, ostaviti da se ohladi te preseći poprečno na pola.
Fil
1. Sjediniti puter i šećer u prahu, pa mutiti mikserom dok puter ne postane penast.
2. U umućenu masu dodavati jedno po jedno žumance, vanil-šećer, seckane urme i suvo grožđe, pa sve dobro izmešati.
Finalni postupak
1. Pripremljenim fi lom premazati donju koru, te je prekriti gornjom, a ostatkom fila premazati celu tortu.
2. Čokoladu otopiti sa malo ulja, pa preliti preko torte, te dekorisati suvim grožđem i ostatkom fila.