Snežana Radovanović ponosna vlasnica bloga “Magična oklagija” (www.magicnaoklagija.blogspot.com) za vas je pripremila ukusan Tabbouleh
Sastojci:
– 2 veze peršuna
– šolja bulgura
– voda
– 1 veći paradajz
– glavica crnog luka
– so, biber
– maslinovo ulje
– sok polovine limuna
Priprema
Suvi bulgur sipajte u posudu i nalijte ga ključalom vodom tako da njen nivo vode bude 1 cm iznad bulgura. Ostavite da nabubri i da se ohladi. U međuvremenu, iseckajte crni luk, pa paradajz na sitne komade, a zatim dodajte bulgur i sitno iseckan peršun. Posolite, pobiberite i promešajte. Na kraju dodajte ulje i sok polovine limuna. Promešajte i korigujte prema ukusu (ako je potrebno, dodajte soli, limunovog soka ili ulja). Salata bi trebalo da bude kiselkasta, bogata i osvežavajuća.