Sastojci:
– 700 g gotovih njoka
– 350 g očišćenih račića
– 4 dl neutralne pavlake
– 2 kašike parmezana
– 150 g trapista
– 2 kašike seckanog lista celera
– 3 kašike ulja
– mešavina začina, biber, so
Priprema:
1. Njoke obariti u posoljenoj vodi u koju je dodato nekoliko kapi ulja. Potom ih procediti od suvišne tečnosti i ostaviti na toplom.
2. Neutralnu pavlaku sipati u odgovarajuću posudu i kuvati dok ne proključa.
3. Zatim dodati parmezan, rendani trapist, seckani list celera i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi nekoliko minuta i mešati dok se sir ne otopi.
4. Na malo ulja propržiti račiće kako bi porumeneli, procediti ih od suvišne masnoće i dodati u umak od sira.
5. Pripremljen sos od sira i račića preliti preko njoka i polako promešati.
n
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net