Atraktivna folk pevačica Nataša Maza koja je u svojoj ispovesti priznala da je rođena kao muškarac, ne prestaje da intrigira domaću javnost, kako svojim učešćem u rijalitiju “Parovi”, tako i svojim kontroverznim izjavama.
Iako genetiku “krivi” za svoju vitku figuru, Nataša i te kako vodi računa o ishrani: na njenoj trpezi uglavnom se nalaze ukusne i zdrave namirnice, mada, kako priznaje – to nije uvek lak posao.
Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Generalno sam osoba koja ne provodi mnogo vremena u kuhinji pa shodno ome i nisam nešto snalažljiva u kuvanju. Naravno, za neke osnovne potrebe naučila sam da spremim ono što volim, a ne zahteva veliko zalaganje.
Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si bila izbirljiva?
Mnogi mirisi i ukusi me podsećaju na detinjstvo. Nisam bila preterano izbirljiva. Sećam se da nikada nisam htela da jedem kupus, a to se donekle zadržalo i dan danas. Prvo što mi pada na pamet jesu bakine krofne čiji miris osećam i dan danas. Tu je i mamina musaka, a to jelo mi je i sada omiljeno.
Omiljeni restoran, preporuka
Uvek volim da probam nešto novo pa shodno tome često menjam restorane. Izdvojiću par njih u kojima me je oduševila kako hrana a tako i ambijent. Na prvo mesto stavljam restoran u hotelu “Radisson” gde sam jela najukusniju piletinu do sada i sladoled spreman sa tečnim azotom. Inače, jako lep restoran i sa pravom nosi sve svoje zvezdice.
Drugi restoran je “Dvorište” koji me je oduševio svojim autentičnim ambijentom, a naravno i meni im je na zavidnom nivou. U tom restoranu toplo preporučujem salatu sa lososom i nezaboravnu krempitu.
Kad si u inostranstvu, šta obično jedeš?
Kad god sam negde vani volim da probam hranu koja je specifična za kraj u kome se nalazim. A zbog toga sam vrlo često ostajala i gladna.
Da li vodiš računa o ishrani?
Imam tu sreću pa mi je genetika takva da što se tiče kilaže, ne moram puno da vodim računa o tome. Mada ja i ne jedem puno pa mi je i to olakšavajuća okolnost. Naravno, trudim se da se hranim kvalitetno, ali ne ide mi baš uvek od ruke.
Omiljena kuhinja
Nemam omiljenu. Volim neka određena jela koja pripadaju različitim kuhinjama. Volim musaku na sve načine, piletinu u raznim oblicima, paste, a moram da priznam da sam i ljubitelj klasičnog roštilja.
Slani ili slatki specijaliteti?
Između slanog ili slatkog uvek se odlučujem za slano, i tako od malena.
Da li postoji nešto što nikada ne bi pojela?
Uvek mi je izazov da probam nešto novo, a od ukusa zavisi da li ću se tome nekad vratiti, dakle ne postoji.
Podeli sa nama omiljeni recept
Jedna od stvari koju ja volim da jedem, a znam i da spremim jesu šnenokle. Svi znamo kako se one prave , zanimljivost je to da ja prvo poređam plazma keks pa onda preko keksa ređam šne i fil. Topla preporuka svima koji to nisu probali.
Šnenokle
Sastojci: 1l mleka, 4 jaja, 7 kašika šećera, 2 kesice vanillin šećera, 2 kašike brašna, 200 gr plazma keksa.
Priprema
Žumanca odvojiti od belanaca. Mikserom čvrsto umutiti belanca i kuvati ih u mleku na tihoj vatri, trudeći se da se skuvaje sa svih strana. Gotove knedle od belanaca rešetkom vaditi u posudu u kojoj smo poređali plazma keks i u kojoj ćemo služiti gotov kolač. Zatim umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom. Mutiti do god žumanca ne posvetle i ne zapenušaju se. Smesi dodati brašno, promešati, a zatim usuti nekoliko kašika vrelog mleka (onog u kojem smo kuvali knedle). Smesu dodati u ključalo mleko i mešamo sve dok ne dobijemo željenu gustinu. Gotove knedle preliti ovim filom. Šnenokle pre služenja ohladiti u frižideru.