Sastojci:
za kore
– 10 belanaca
– 10 kašika šećera
– 100 g čokolade
– 4 kašike brašna
– 1 prašak za pecivo
– 200 g rolera
za fil I
– 1 l mleka
– 12 kašika gustina
– 200 g šećera
– 250 g putera
– 250 g šećera u prahu
za fil II
– 5 dl mleka
– 5 kašika gustina
– 10 žumanaca
– 10 kašika šećera
– 125 g putera
– 125 g šećera u prahu
– 10 krem bananica
– 200 g žele bombona
za fil III
– 250 g mlevenih oraha
– 10 kašika mleka
– 100 g čokolade
– 125 g putera
za dekoraciju
– 2 šlaga
Priprema
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, zatim postepeno dodavati šećer i mutiti sve vreme.
2. Dodati rendanu čokoladu, brašno, prašak za pecivo i polako promešati varjačom.
3. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru vertikalno preseći napola kako bi se dobile dve kore.
Fil I:
1. U dubljoj šerpi sjediniti mleko, šećer i gustin, te kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne zgusne.
2. U hlađenu smesu dodati puter i šećer u prahu, te umutiti mikserom.
Fil II:
1. U manjoj šerpi sjediniti mleko, gustin, žumanca i šećer i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se ne zgusne.
2. Ostaviti da se ohladi, pa dodati mešavinu putera i šećera u prahu, te umutiti mikserom.
3. U pripremljen fil dodati seckane krem bananice i žele bombone, te polako promešati.
Fil III:
1. Mlevene orahe popariti vrelim mlekom, dodati otopljenu čokoladu i puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati sa 1/2 fila I, poslagati rolere i naneti ostatak fila I.
2. Zatim prekriti drugom korom i premazati filom II, preko njega naneti fil III.
3. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati preko torte.